Dalmacija Ultra Trail – Start iz Makarske 14.10.

Ovogodišnje 8. izdanje međunarodne trail utrke Dalmacija Ultra Trail održava se na širem području Splitsko-dalmatinske županije i obuhvaća pet planina, tri rijeke te brojne kulturno-povijesne lokalitete koji su samo dio bogate kulturno-povijesne baštine naše regije. DUT se sastoji od 4 utrke različitih dužina kako bi svaki trkač željan novih izazova i iskustava našao upravo onu koja mu svojom trasom i popratnom pričom najbolje odgovara“, ističe Hrvoje Kedžo, direktor utrke.

Mountain DUT utrka je duga 122 kilometra koja starta iz amfiteatra antičke Salone, obilazi najzanimljivije prirodne i povijesne znamenitosti i prelazi preko četiriju planina. Natjecatelji koji se odluče za 57 kilometara dugu Sea DUT utrku, sa startom iz Makarske (14.10. u 08:00 h), mogu cijelo vrijeme uživati u pogledu na more. Dvadeset i sedam kilometara duga Ethno DUT utrka kreće iz žrnovničkog kamenoloma, te prelazi preko Primorske Kose obilazeći stara napuštena sela zaleđa. Najkraća utrka ove godine je River DUT, duga 16 kilometara, sa startom iz Kučića odakle nakon spuštanja do Cetine prati rijeku do Radmanovih mlinica da bi se nakon toga starim gusarskim putevima preko Imbera spustila u Omiš.

Centralno mjesto događanja i jedan od suorganizatora je grad Omiš, koji je idealan domaćin za ovakav oblik sporta s obzirom na svoj karakter jedinstvenog centra avanturističko – sportske ponude. Cilj svih utrka je na omiškoj gradskoj plaži, gdje se u nedjelju održava dječja utrka čiji će početak označiti Omiški gusari pucnjem iz kubure. Broj malih natjecatelja je limitiran na 300 trkača do 12 godina, pa se pozivaju roditelji da prijave svoju djecu i pridruže se pobjednicima na proglašenju najboljih u nedjelju.