Tematske radionice: „Make Sustainability Simple“

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZSDŽ) u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA-om) organizira program edukacije za javni i privatni sektor kroz četiri edukacijska ciklusa uz izvođenje ukupno osam stručnih radionica u periodu od studenog 2023. do veljače 2024. godine. 

Kako biste mogli planirati svoje sudjelovanje, u nastavku Vam dostavljamo više informacija i termine za prve dvije interaktivne radionice na temu održivosti u turizmu.

Cilj ovih dviju interaktivnih radionica je sudionicima predstaviti prednosti sustava upravljanja održivošću za kontinuirano poboljšanje učinkovitosti održivosti tvrtke kroz ciklus “planiraj, napravi i pregledaj”. Također, saznat ćete kako primjena takvog sustava može pomoći tvrtki u smanjivanju negativnih ekoloških, društveno-kulturnih i ekonomskih utjecaja svojih aktivnosti i povećanju pozitivnih učinaka. Radionice će biti usmjerene na izgradnju kapaciteta i usvajanje vještina koje će omogućiti integraciju načela održivosti u poslovanje turističkih tvrtki i lance opskrbe a sve sa ciljem jačanja svijesti o važnosti društveno odgovornih praksi. Prezentirat će se i pojasniti i Travelife – međunarodno priznati integrirani sustav obuke, implementacije, upravljanja i certificiranja održivosti za turističke agencije i turoperatore i hotele. 

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca, najkasnije dva dana prije početka svake radionice, a broj mjesta je ograničen.

🔵 Make Sustainability Simple I., 16. studenog 2023., 10:30 – 15:30 –  prijava

🔵 Make Sustainability Simple II., 17. studenog 2023., 10:30 – 15:30 –  prijava

PredavačicaChi Nguyen, stručnjakinja s više od 10 godina stručnog iskustva u održivosti u turizmu, magistrirala je upravljanje turističkom destinacijom na Sveučilištu primijenjenih znanosti NHTV Breda. Živjela je, studirala, radila i istraživala u različitim zemljama, uključujući Vijetnam, Japan, Nizozemsku, Australiju, Mianmar, Indoneziju. Od početka je podržala inicijativu Vijetnamskog kluba odgovornog putovanja te surađivala s različitim dionicima, od turoperatora, neprofitnih organizacija, poslovnih udruga i prvog projekta održivosti na nacionalnoj razini u Vijetnamu. Kao Travelife Account Manager podučavala je više od tristo tvrtki diljem svijeta kako implementirati Travelife standard održivosti. Često je gost predavač na NHTV Breda na temu održivosti.

🔵 Radionice će se održat u hotelu Ambasador, Trumbićeva obala 18 (Zapadna obala), Split.

🔵 Službeni jezik radionica: engleski bez simultanog/konzekutivnog prevođenja.

U slučaju velikog broja prijavljenih, TZ Splitsko-dalmatinske županije zadržava pravo ograničenja broja sudionika po prijavljenoj tvrtki / subjekta na jednog predstavnika.