11.07./Predstava ‘Od tišine do glazbe’

Maestrale Makarska – novi vjetar skrivene Makarske poziva nas na predstavu „Od tišine do glazbe“ koja će se održati u četvrtak 11. srpnja u Malakološkom muzeju s početkom u 21 sat.

U jednosatnoj predstavi „Od tišine do glazbe“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse.

Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone. „Duhovita, domišljata i pametna!“, „Edukativna i zabavna“- tako je najčešće opisuje publika.

Ulaz je slobodan, a broj mjesta je ograničen