10. Turneja kulturno turističke manifestacije - Brod knjižara - Brod kulture - održat će se 23. srpnja u Makarskoj

U Makarskoj 23. srpnja, subota, održat će se 10. turneja manifestacije Brod knjižara -  Brod Kulture. U sklopu manifestacije održat će se predstava za djecu na Ljetnoj pozornici gradskog kina ''Velika Staklena avantura'' u 20:30 sati. Nakon dječje izvedbe oćekuje nas promocije knjiga i pisaca. Za kraj same manifestacije održat će se predstava za odrasle prema autobiografiji naše prve profesionalne novinarke i najčitanije hrvatske književnice ''Što je moja krivnja?'' u režiji Jasmina Novaljkovića imena ''Kakva majka, takva kći'' u 21:30 sati.

Brod knjižara je Brod kulture, jedinstven kulturno-turistički projekt, koji plovi Jadranom s preko nekoliko tisuća naslova knjiga i razne druge literature, te s poznatim piscima i književnicima s ciljem promoviranja kulture čitanja i pisanja.

Brod knjižara ima nemjerljiv kulturno-turistički i društveni značaj jer dovodi knjige stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare. Pruža priliku za upoznavanje domaćih i stranih pisaca i književnika, te njihovih djela. To je jedinstvena i vrlo atraktivna kulturno-turistička manifestacija koja se događa u srcu turističke sezone, privlači svojom jedinstvenošću turiste, te doprinosi i obogaćuje turističku ponudu četrnaest otoka i mjesta u koje pristaje.

Kao kulturno-turistički projekt svojom je atraktivnom pojavnošću i zanimljivim kulturnim i zabavnim sadržajem prepoznat kao jedan od jedinstvenih projekata na hrvatskom Jadranu tijekom ljetne turističke sezone koji obogaćuje kako kulturnu, tako i turistički ponudu Hrvatske.