3. biciklistički uspon na planinu Biokovo

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti te Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, u Makarskoj se organizira treći uspon na planinu Biokovo u organizaciji Biciklističkog kluba Makarska te Javne ustanove ''Park prirode Biokovo''.  Datum održavanja Međunarodnog biciklističkog uspona je 15. svibnja, nedjelja,  sa startom u 10 sati sa Makarske rive.

Pravo sudjelovanja imaju sve punoljetne, također i maloljetne osobe uz pismeno odobrenje roditelja. Sama staza duga je 32 kilometra, a doseže čak i do 1762 metra nadmorske visine. Cilj utrke je najviši vrh planine Biokovo, Sv. Jure. Promet neće biti zatvoren pa se treba ponašati u skladu sa zakonom o prometu. Sudionici će se natjecati u ukupno šest kategorija od kojih su Brdski bicikli (muškarci), Brdski bicikli (žene), cestovni bicikli (muškarci) te cestovni bicikli (žene). Ostale dvije kategorije su najstariji i najmlađi sudionik koji stigne na cilj za vrijeme utrke.

Prijave na utrku primaju se do dana uspona te na sam dan uspona do 9:45 sati na e- mail zvonko.mateljak@gmail.com ili na facebook stranici BK Makarska uz koju je potrebno navesti ime i prezime sudionika, potrebnu veličinu majice te približan broj osoba u pratnji. Startnina iznosi 100 kuna, a za sve maloljetnike umanjena je te iznosi 50 kuna. Uplate se vrše na račun primatelja - Biciklistički klub Makarska (IBAN: HR84 2330 0031 1003 1846 7). Kopiju uplatnice potrebno je ponijeti na start  uspona. Startnina uključuje ulaz u Park prirode Biokovo (pratnja ne plaća ulaz te ja za njih ulaz besplatan), majica, okrjepa na stazi, ručak, transfer opreme-start cilj te samo osiguranje natjecatelja.

Svi sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost te organizator ne odgovara za štetu koju vozač nanese sebi, okolini ili trećoj osobi. Zaštitna kaciga obvezatna je od starta do cilja.

Sami završetak utrke predviđen je za 14 sati kada će se svi sudionici moći okrijepiti hranom i pićem uz svečanost okupljanja sudionika te podjelom nagrada.