Dani Svemira u Makarskoj 11. i 12. kolovoza 2016.

 

Manifestacija međunarodnog karaktera Dani Svemira održat će se na platou ispred Makarske zvjezdarnice 11. i 12. kolovoza 2016. u suradnji Turističke zajednice grada Makarske, Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, Nextbike sustava javnih bicikala i Makarske zvjezdarnice.

Svaku večer od 21.30 posjetitelji će moći uživati u bogatom programu zanimljivih radionica s brojnim iznenađenjima i poklonima, promatranju kiše meteora i predavanjima astrofizičara dr. sc. Michala Zajčeka iz Instituta Max Planck iz Njemačke i mladog makarskog znanstvenog novaka Ante Ravlića s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Manifestaciji Dani Svemira ove godine pridružili su se Nextbike sustav javnih bicikala, koji je svoju mrežu stanica s biciklima za iznajmljivanje proširio na deset gradova u Hrvatskoj. Posjetitelji Dana svemira moći će na nextbike biciklima otkriti čari grada Makarske i makarske rivijere a po povratku iz Makarske opustiti se u ljepotama jednog od najljepših zaštićenih hrvatskih bisera.