Kino Mediteran u Makarskoj od 18. lipnja do 20. lipnja

Po peti put Kino Mediteran gostuje u Makarskoj i to sveukupno sa 8 projekcija kroz cijelo lijeto.

Prvo gostovanje održat će se od subote 18.6. do ponedjeljka 20.06. na Ljetnoj pozornici u centru grada. Početak svih projekcija, a ukupno ih je tri, zakazan je za 21:30 dok je  cijena svih ulaznica ista kao i prethodnih godina, a iznosi 20 kuna.

Filmovi na rasporedu koji otvaraju ovu sezonu:

18.6. ''Druga majka'', Anna Muylaert, Brazil

19.06. ''Iščekivanje'', Piero Messina, Italija

20.06. ''U suton života'', Sylvain Biegeleisen, Izrael

 

"Druga majka" je film koji je zatvorio 9. FMFS i oduševio publiku u Splitu. Film je dobitnik preko 20 nagrada, od čega izdvajamo nagradu publike u Berlinu i Sundanceu. "Iščekivanje" je debitantski film talijanskog redatelja Piera Messine, sa Juliette Binoche u glavnoj ulozi, a "U suton života" topli dokumentarac u izraelsko-belgijskoj koprodukciji kojeg je publika ZagrebDoxa proglasila najboljim filmom.

 

Posjetimo da Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena i to kroz promociju filmova europske i svjetske kinematografije.

Ove godine u Makarskoj očekujemo osam novih filmova, koje će publika imati priliku gledati prije njihovog dolaska u redovnu distrubuciju. Također svi će filmovi biti prevedeni na hrvatski i engleski jezik te će na taj naćin biti dostupni i turistima uz domaće ljude.