Najava događanja: Klapa Berulia 15., Ribarska večer 16. i Pomorska bitka (Dan HRM) 18. rujna

 

Oko 200 sudionika, 15-ak lađa i drvenih brodica te dva „mletačka“ broda uprizoriti će bitku u kojoj su neretvanski mornari davne 887. godine

Koncert klape “Berulia”, koji je 9. rujna bio otkazan zbog bolesti člana, održati će se na Kačićevu trgu u četvrtak, 15. rujna, s po0četkom u 20,30 sati.

Posljednja, četvrta, ovosezonska Ribarska večer održati će se u petak, 16. rujna, na gradskoj rivi s početkom u 19,30 sati. Riječ je također o događanju koje je bilo otkazano zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta – jake bure.

Kao svojevrsna kruna kulturno zabavnih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice, a u okviru obilježavanja Dana hrvatske ratne mornarice, u nedjelju, 18. rujna, u akvatoriju gradske luke biti će uprizorena povijesna pomorska bitka „Mucules“. Oko 200 sudionika, 15-ak lađa i drvenih brodica te dva „mletačka“ broda uprizoriti će bitku u kojoj su neretvanski mornari davne 887. godine, na moru ispred Makarske, porazili moćnu venecijansku flotu. Podsjetimo, Dan HRM slavi se 18. rujna upravo na datum kada se dogodila ta povijesna pomorska bitka.

 

 

Makarska post

unnamed