Noć Kalalarge 17. kolovoza u 21 sat

Izvor: Makarska Post

 

Tradicionalna manifestacija „Noć Kalalarge“ koju u sklopu Makarskog kulturnog ljeta organiziraju Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske održat će se danas, u srijedu, 17. kolovoza, s početkom u 21 sat.
U sklopu programa nastupit će Gradska glazba Makarska, Gradski zbor Makarska, klapa Srdela, Foklorni ansambl Tempet te gosti iz Dubrovnika i Vinkovaca: klapa Subrenum i Kulturno umjetničko društvo Šumari koji će svojim vokalnim i plesnim umijećem izvesti tradicionalne pjesme i plesove.
Duž cijele Kalalarge predstavit će se veliki broj izlagača s bogatom ponudom autohtonih proizvoda i rukotvorina; suvenirima od drva i kamena, proizvodima od lavande, domaćim sirom i pršutom, tortom makaranom, fritulama te kušanjem vrhunskih vina i dr. U pripremi rižota od plodova mora i  friganju papalina, okušat će se i članovi Košarkaškog kluba Amfora koji će prikupljati sredstva za potrebe kluba.
Špalirom kroz nekada najširu i najdužu ulicu u Makarskoj posjetitelji će moći pogledati izložbu fotografija u organizaciji udruge „Foton“ autora Vice Rudana i okušati se u starim igrama poput potezanja konopa, skakanja u vrećama i vrtnjom kola od barila, s kojim će sve zainteresirane upoznati Joško Marče i Ana Kunac.  Nakon proglašenja najboljih Grad Makarska i Turistička zajednica uručit će im prigodne poklone.