Budući da se Makarska nalazi na sjecištu kopnenih i morskih putova, ustalili su se, tijekom turističke sezone (travanj-studeni) izleti brodom na otoke Hvar, Brač i Korčulu, te autobusima u Split, Dubrovnik,Mostar,Imotski i Međugorje. Svakodnevni su i izleti manjim brodicama u obližnje tihe uvale, uz atraktivne dalmatinske ponude. Rezervacije i informacije za izlete vidjeti turističke agencije koje nude tijekom sezone veliki broj izleta.

Biokovo

Marineta - Mala obala 16, 21300 Makarska
Tel:
+385 21 616 924, 625 136, 625 141
E-mail: info@pp-biokovo.hr
Web:
www.pp-biokovo.hr


Trogir

Udobno se smjestio između otoka Čiova i kopna, između kamena i ravnog, plodnog polja. Prve vijesti o grčkom naselju Tragurionu (mjesto gdje pasu koze) sežu u 2. stoljeće. Tijekom 1. stoljeća prije naše ere grčko-ilirsko naselje postalo je rimski municipij zvan Tragurium i u to vrijeme je samo satelitsko naselje obližnjoj Saloni, tadašnjoj metropoli cijele Dalmacije. Tijekom kasne antike u Traguriumu se širi kršćanstvo koje je u Saloni uhvatilo čvrsto korijenje, a iz Salone se proširio i kult bisku salonitanskog biskupa i mučenika sv. Dujma. Postoji niz crkava koje su građene u ovom i protobizantskom razdoblju i to ne samo u gradu već i u okolici, a koje su posvećene mučenicima i apostolima: sv. Ciprijanu, sv. Andriji, sv. Teodoru, sv. Martinu, sv. Eufemiji... I samostanski život koji se do danas održao na otoku Čiovu ima začetke u kasnoantičkim vremenima kad su se na tom otoku tik uz Trogir, uz crkve i pećine okupljali monasi-pustinjaci. Tragurium je preživio razaranja koja su donosila seobe naroda i raspad Rimskog carstva. Od 7. stoljeća u okolici grada počelo se naseljavati slavensko, hrvatsko pučanstvo, a trogirska komuna postepeno se širi darovnicama hrvatskih vladara. godine 1064. o osnutku benediktinskog samostana sv. Dujma (Nikole). Od početka 12. pa do početka 15. stoljeća Trogir, uz kraće prekide, priznaje vrhovnu vlast ugarsko-hrvatskih kraljeva. Kralj Koloman je 1105. godine, nakon što se okrunio dalmatinsko-hrvatskom krunom, donio povelju kojom Trogiru potvrđuje slobode.


Split - središte Dalmacije

Vožnja duž Makarske rivijere vodi do Splita (čija luka je jedna od najprometnijih u Dalmaciji), grad gdje stalno zatičemo putnike na dolasku i odlasku. Split je jedan od najživopisnijih gradova Dalmacije i jedan od najvećih šoping centara. Poseban je užitak razgledavati izloge u uskim uličicama. Obilazak uključuje najstariji dio grada, Dioklecijanovu palaču iz 3. stoljeća sa Podrumima, Peristil, Zlatna i Srebrena vrata, Katedralu (Mauzolej cara Dioklecijana), Jupiterov hram i druge zanimljive povijesne znamenitosti. Nakon posjeta starom dijelu grada na raspolaganju vam je slobodno vrijeme za šetnju, šoping i zabavu. Vodič i ulaznice uključeni u cijenu.


Slapovi Krke

Uživajte u vožnji obalom do Šibenika. Tu će biti mala pauza prije nego što se nastavi do slapova Krke. Smješteni u predivnom Nacionalnom parku Krka, slapovi se protežu preko 17 prirodnih zapreka. Na raspolaganju vam je dovoljno vremena za istraživanje, kupanje u čistoj vodi ili slikanja. Opustite se u sjeni drevnih stabala. Na povratku se zastaje u Trogiru, drevnom obalnom gradiću. Vodič i ulaznica za Nacionalni park uključeni u cijenu.


Seoska fešta

Večernji izlet, po sadržaju jedinstven na cijeloj Makarskoj rivijeri, namijenjen je svima koji žele uživati u dobroj hrani i piću u ugodnoj atmosferi. Goste se skuplja u njihovim hotelima oko 19 sati. Program počinje po dolasku u drevno planinsko selo, gdje je gostima priređena dobrodošlica uz prošek i rakiju. Fešta se dalje nastavlja uz domaći pršut i sir, salatu, cripnju (meso i krumpiri po pekom) i čašu vina. Uživajte u karaokama tijekom cijele večeri. Program završava kasno navečer. Vodič i večera su uključeni u cijenu.


Rafting - cjelodnevni izlet

Rafting je jedan od najuzbudljivijih načina da okusite draži rijeke i njene slikovite obale. Naša riječna pustolovina počinje na obalama rijeke Cetine podno Biokova. Nakon kratkih uputa slijedi spuštanje niz rijeku do Radmanovih mlinica, gdje se odlažu čamci kako bi se uživalo u kupanju u čistoj riječnoj vodi ili u šetnji kroz šumu. Postoji i mogućnost da se organizira i ručak. Vodič, instruktor, čamac i oprema uključeni u cijenu.


Mostar - cjelodnevni izlet

Vožnja slijedi obalu kroz slikovita ljetovališta (Tučepi, Podgora, Gradac) do delte rijeke Neretve, gdje cesta vodi u unutrašnjost uzduž riječne doline. Zastaje se u Počitelju, radi posjeta staroj turskoj utvrdi. Odatle se put nastavlja za Mostar. Tijekom turske vladavine grad je bio značajno trgovačko središte, a obilazak grada s vodičem pokazat će vam gradske znamenitosti kao stari bazar, džamije i tipične turske zgrade. Mostar napuštamo sljedeći staru Napoleonovu cestu, koja se spušta uz Biokovo, s koje se pruža predivan pogled na Srednju Dalmaciju. Vodič i ulaznice uključeni u cijenu. Potrebna je putovnica ili osobni dokumenti.


Međugorje - svetište - cjelodnevni izlet

Priključite se ovom izletu da bi osjetili duh Međugorja. Otkrijte i iskusite fenomen Međugorja, jednog od najpoznatijih svjetskih katoličkih svetišta, koje svake godine privlači milijune posjetitelja. Od 1981. godine Djevica Marija prenosi svoju poruku Mira vidiocima koja ovdje privlači milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Nakon mise, oni koji žele mogu posjetiti Brdo ukazanja, gdje se Djevica Marija prvi put ukazala vidiocima. Stručan vodič je uključen u aranžman. Potrebna je putovnica ili odgovarajući osobni dokument.


Izlet brodom

S makarske rive možete svakodnevno tijekom sezone poći na jednodnevno krstarenje brodovima . Organizirani izleti polaze obično oko 08.30 ujutro i traju cijeli dan uključujući i ručak na brodu . Možete posjetiti susjedne otoke Brač, Hvar  te Korčulu . Brodovi se zadržavaju obično u Jelsi na Hvaru i Bolu na Braču . Povratak je navečer u Makarsku . Karte se kupuju direktno ispred izletničkog broda .  


Hvar - cjelodnevni izlet

Grad Hvar obiluje povijesnim spomenicima zanimljivim turistima. Kazalište iz 16. stoljeća, Arsenal iz 13. stoljeća, trgovi okruženi brojnim palačama i crkvama građenim u različitim arhitektonskim stilovima upotpunjuju veličanstven dojam. Franjevački samostan u gradu poznat je po zbirci starih majstora, uključujući i Ingolijevu "Posljednju večeru". Na povratku se staje u Bolu na otoku Braču. Vodič i ulaznice uključeni u cijenu.