Budući da se Makarska nalazi na sjecištu kopnenih i morskih putova, ustalili su se, tijekom turističke sezone (travanj-studeni) izleti brodom na otoke Hvar, Brač i Korčulu, te autobusima u Split, Dubrovnik,Mostar,Imotski i Međugorje. Svakodnevni su i izleti manjim brodicama u obližnje tihe uvale, uz atraktivne dalmatinske ponude. Rezervacije i informacije za izlete vidjeti turističke agencije koje nude tijekom sezone veliki broj izleta.

Grad Korčula i otok Mljet - cjelodnevni izlet

Ugodno krstarenje uz otok Brač, Hvar i poluotok Pelješac vodi nas do grada Korčule. Korčula se smatra rodnim mjestom Marka Pola, a prema legendi osnovao ju je trojanski heroj Antenor. Krstarenje se nastavlja do Mljeta, jednog od najljepših i najšumovitijih otoka na Jadranu. Na otoku je Nacionalni park čije su dvije glavne atrakcije dva jezera sa slanom vodom - Veliko i Malo jezero. Pridružite se izletu na otočić usred Velikog jezera i posjetite Benediktinski samostan iz 12. stoljeća. Uživajte u šetnji kroz gustu borovu šumu, okupajte se u predivnim jezerima ili u slikovitoj uvali Pomena. Povratak je kasno predvečer. Vodič i ulaznice uključeni u cijenu.


Grad Imotski

Smješten je u dubokom zaleđu Dalmatinske zagore. Od mora je udaljen 50 km, od Splita 100 km. Ima obilježja primorskog gradića i po pogledu kamene arhitekture i klime. Sam grad smjestio se na impozantnoj uzvisini zvanoj Podi, nadmorske visine 440 metara. Zahvaljujući tome dominira nad Imotskim poljem i zaseocima. Kao naseobina postojao je još u prapovijesno doba, o čemu svjedoče mnoge ilirske gomile i gradine. U vrijeme Rimljana postojalo je naselje koje se smjestilo od Borka do Glavine. U Borku su pronađeni ostaci vile rustike iz 4. stoljeća s podnim mozaicima. Hrvati su ovdje formirali pograničnu župu - Emotha - Imota. Pod ovim nazivom spominje je Konstantin Porfirogenet u 10. stoljeću. Iz tog naziva stare hrvatske župe razvio se današnji oblik imena za taj grad. Gradom dominira tvrđava zvana Topana koja se smjestila uz obronke Modrog jezera. Tvrđava je nastala u 10. stoljeću. Zbog svog dominantnog položaja nad većim dijelom Krajine, kroz povijest je imala važno strateško značenje. Turci su njome vladali preko 200 godina, sve do 1717. Današnji izgled tvrđava je zadržala iz tih vremena. Danas je ovo omiljeno mjesto posjeta Imoćana zbog blizine gradu i izuzetnog vidikovca. U ljetnim mjesecima na ovom se mjestu održavaju i razna kulturna događanja. Modro jezero nalazi se gotovo u samom gradu te je prikladno za šetnje, a u ljetnim mjesecima je i kupalište. Ništa manje ne zaostaje ni nešto udaljenije Crveno jezero. Ova jezera, kao i mnoga druga nastala su urušavanjem podvodnih špilja, a ima ih 19, smještenih u bližoj ili daljoj okolici grada. Crveno jezero najdublje je u Europi. Dubina depresije kreće se od 396-485 metara, a dubina vode je veća od 250 metara.Uz Modro i Crveno jezero vezane su mnoge priče i legende. Crveno jezero opjevano je u pjesmi (nepoznata autora), o bogatom i okrutnom Gavanu i njegovim velebnim dvorima, čijim je urušavanjem nastalo ovo jezero. Modro jezero vezuje se uz legendu koja je opjevana u narodnoj pjesmi o Hasanaginici. Njemački pjesnik Goete uočivši njenu vrijednost preveo je na Njemački jezik, a onda i na mnoge druge svjetske jezike. Tema ove balade odigrala se u ovim krajevima, a grob glavne junakinje Hasanaginice nalazi se prema priči u blizini Modrog jezera, na predjelu zvanom "Gaj".


Fish piknik - cjelodnevni izlet

Na ovom izletu možete uživati u suncu, moru i opuštajućoj atmosferi. Otplovite u jednu od brojnih uvala gdje možete uživati u ribi sa žara i vinu uz nezaboravan ambijent. Vodič, ručak i vino uključeni u cijenu.


Dubrovnik - grad sa 1000 spomenika

Vožnja Jadranskom obalom uz živopisne pejzaže Makarske rivijere i preko delte rijeke Neretve. Zbog svoje iznimne ljepote i bogata kulturnog nasljeđa ovaj drevni grad uključen je u UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Dubrovnik je okružen zidinama i tvrđavama i predstavlja riznicu arhitektonskih i kulturnih remek-djela brižno sačuvanih kroz stoljeća. Ugodna šetnja otkrit će vam gradske znamenitosti, palače, crkve, muzeje i trgove. Vodič i ulaznice uključeni u cijenu.


Cetina - cjelodnevni izlet

Vožnja autobusom uz obalu, pa onda planinskom cestom do Omiša, gradića na ušću rijeke Cetine. Ova brza planinska rijeka probija se kroz brojne kanjone na svom putu do mora. Mala stanka napravit će se na uzvisini iznad grada s koje puca veličanstveni pogled na rijeku prije nego što se izlet nastavi krstarenjem niz rijeku do obližnjeg restorana gdje je organiziran ručak. Domaće vino i lokalni specijaliteti doprinijet će vašem uživanju u ambijentu. Bit će i vremena za kupanje. Ne zaboravite foto aparat. Vodič i ručak uključeni su u cijenu.


Bol

Bol je prvi i najstariji otočki gradić na obali. O načinu života ljudi, kulturi i tradiciji govore i mnogi očuvani spomenici koji datiraju još od početaka kršćanstva i ranog srednjeg vijeka. Današnji je Bol zadržao šarm starog otočkog naselja prilagodivši se modernom turizmu s različitim atraktivnim sadržajima koji će zadovoljiti i najprohtijevnijeg gosta tijekom cijele godine. Bol obiluje s više vrlo bistrih plaža od sitnih oblutaka, većinom obrubljenih šumom, od kojih je najpoznatija Zlatni rat, svakako jedna od najljepših plaža jadranske obale. Ljubiteljima aktivnog godišnjeg odmora pružaju se brojne mogućnosti sportsko-rekreativnog sadržaja, a svakako treba izdvojiti velik broj uređenih teniskih terena na kojima se održava i ATP turnir. Uz bogatu gastronomsku ponudu, kako dalmatinskih tako i internacionalnih specijaliteta ljubazni domaćini pobrinuli su se i za primamljiv noćni život za sve uzraste, od tradicionalnih dalmatinskih konoba do noćnih klubova.