Makarska obiluje sportskim terenima za različite sportove. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejave, igrališta su za nogomet, ragbi, košarku, rukomet i tenis, atletiku, te igrališta za male sportove. Teniski centar Makarska ima 9 otvorenih teniskih igrališta i dva zatvorena. U hotelima na Makarskoj rivijeri ima ukupno sedam zatvorenih i jedanaest otvorenih bazena, među kojima je i centar za medicinsku rehabilitaciju Biokovka sa zatvorenim bazenom i najsuvremenijim fitness- centrom te kompletnom fiikalnom terapijom. Posljednjih godina veliki je interes za ekstremne sportove: paragliding (letenje padobranom i zmajem), sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, traking ( biciklom), speleologe (spuštanje u jame). Ekstremni sportovi na moru: jedrenje na dasci, ronjenje i paragliding. Na moru djeluju: veslački, jedriličarski i ribarski klubovi. Projektira se izgradnja atraktivnog skijaškog centra na Biokovu.

Nogometna igrališta

S obzirom na vrlo bogatu nogometnu tradiciju u Makarskoj a i popularizacijom ovog sporta na sportskim terenima ne možemo zaobići nogometna igrališta za rekreativno i profesionalno bavljenje nogometom. Makarska ima dugu tradiciju i iskustvo kao domaćin raznim inozemnim i domaćim športskim klubovima koji se uvijek rado vraćaju na pripreme.

Makarska posjeduje veliko nogometno igralište ( glavni teren sa uređenom atletskom stazom i tribinama ) a u funkciji je i dodatni nogometni teren sa umjetnom travom odmah do nove sportske dvorane .

Info:

Gradski sportski centar Makarska
Franjevački put 2
Tel: +385 21 611 177
Fax: +385 21 611 800
Web: www.sportski-centar-makarska.hr


Nogometni klub Zmaj

Tel: +385 21 611 766
E-mail: hnkzmaj.makarska@st.t-com.hr
Facebook stranica


Malonogometni klub Novo vrijeme

Tel: +385 21 619 910
Mob: +385 91 251 5825
Web: www.novovrijeme79.com