Aktiviraj pristupačnost

Dubrovnik

Otkrijte veličanstveni Dubrovnik. U tri sata vožnje do Dubrovnika uživat ćete u predivnom panoramskom pogledu na dalmatinske otoke i deltu rijeke Neretve. Po dolasku u Dubrovnik upoznat ćete svu ljepotu i povijest Grada. Avantura započinje na monumentalnim Vratima od Pila, smještenima na vrhu Straduna, prekrasne glavne šetnice Starog grada. Posjetite palaču Sponza, katedralu, franjevački samostan... Izbor je na vama jer Dubrovnik nudi puno toga što treba otkriti. Povijest je prisutna u svakom dijelu ovoga Grada, jer on je u isto vrijeme grad muzej i živa pozornica, idealan spoj povijesti i suvremenosti. Svaki kutak jadranskog bisera, kako ga nazivaju, posjeduje svoju vrijednost.
Okružen je jedinstvenim srednjovjekovnim zidinama dugim 1940 metara koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija Dubrovnika. Kao jedan od prvih u Hrvatskoj, od 1979 godine grad uživa zaštitu svjetske organizacije UNESCO. Zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, zemljopisnom položaju, blagoj klimi, tradicionalnoj ljubaznosti, znanju i iskustvu u turizmu Dubrovnik je prepoznat na turističkim tržištima po visokoj kvaliteti svog turističkog proizvoda.

 

Dubrovnik je hrvatsko kongresno središte, grad s najvećim brojem organiziranih skupova, kongresa i posebnih "incentive" programa i bilježi najbolje rezultate upravo u tom turističkom segmentu. Dubrovnik se svijetu predstavlja kao kulturna destinacija, koju uz spomeničko blago krasi i niz izvrsnih festivala, prestižnih likovnih događanja, koncertno-zabavnih mega projekata na otvorenome, iznimni umjetnici, vrhunski vaterpolisti i plivači. 68. Dubrovačke ljetne Igre, izuzetan i neodoljiv Festival rane glazbe, tradicionalne svetkovine poput Feste zaštitnika Grada sv. Vlaha, maškare što vraćaju u doba Njarnjas grada, operne gala večeri. Kulturna ponuda grada stalno se obogaćuje, jer gosti Dubrovnika tragaju za visokokvalitetnim doživljajima, velik je broj turista na dolazak u Dubrovnik motiviran upravo odabirom kulturnih manifestacija i neponovljivih doživljaja u večerima kad puni mjesec prospe svoj trag na mirnoj pučini, a iz atrija dubrovačkih palača dopiru božanstveni zvuci glazbenih virtuoza.

 

Dubrovnik je i destinacija za uživanje u odmoru, zračnim linijama izuzetno dobro povezana sa svim većim centrima Europe. Dubrovnik je grad koji očarava, u kojeg se zaljubite i uvijek iznova dolazite, tragajući za njegovim bezbrojnim pričama, otkrivajući u njemu jedinstvene doživljaje. Slika luksuznih krstaša ispred stare gradske luke svjedoči o važnosti Dubrovnika kao najsnažnije cruise destinacije u Hrvatskoj, pete luke Mediterana za ove brodove kojima je najjužniji hrvatski grad postao nezaobilazan dio itinerara.Posljednjih godina Dubrovnik se profilira i kao City Break destinacija, čemu pogoduje sve kvalitetnija zračna povezanost tijekom cijele godine, koja, sudeći prema interesu važnih emitivnih tržišta u budućim razdobljima biti još snažnija što jamči postizanje cilja cjelogodišnjeg turističkog poslovanja kojemu je Dubrovnik sve bliži i po tome izlazi iz hrvatskih okvira.

 


Webhttp://www.tzdubrovnik.hr/