Etno gastro ekskurzije

Dosta vam je hotelskih betonskih divova, koliko god zvjezdica imali i koliko god njihova ponuda bila bogata? U tom slučaju, sasvim sigurno, je itekako dobrodošla promjena boravka u nekom od etno-eko sela kojih je posljednjih godina sve više na području Splitsko-dalmatinske županije, kako na obalnom i zagorskom dijelu, tako i na otocima.
Povratak prirodi i tradiciji sve je izraženiji trend, a neotkrivene ljepote stare Dalmacije, izvan turističke vreve na obali, stoljetne kamene kuće, koje odišu mediteranskim mirom, nadohvat su ruke svim namjernicima željnima drugačijeg odmora, putnicima koji tragaju za netaknutom prirodom i prekrasnim morem.
Etno-eko sela odražavaju dalmatinsku pučku kulturu i graditeljske običaje, iz većine se pruža prekrasan pogled na more, dok ona koja su 'zakinuta' za tu kvalitetu imaju idealnu mikroklimu. Posjetite Zadvarje jer je svaki utorak tamo sajam domaćih proizvoda, te Vrgorac na Danima pršuta. Također, posjetite mala etno sela i sa svojom ekipom uživajte u bogatstvima Dalmatinske zagore.