Aktiviraj pristupačnost

Indoor i outdoor

Gradski sportski centar Makarska, kao sportsko-rekreacijski kompleks, koji obuhvaća preko 45.000 m2, smješten je na istočnoj strani luke, uz park šumu Osejava. U neposrednoj blizini nalazi se veći broj hotela visoke kategorije koji sportašima pružaju kvalitetan smještaj i tradicionalnu vrhunsku ugostiteljsku ponudu. Sve to, uz ostale sportsko-rekreacijske i zdravstvene sadržaje koji se nalaze u gradu Makarska, omogućuje mnogim sportašima i sportskim klubovima iz Hrvatske i Europe da već desetljećima Makarsku posjećuju svrstavajući je kao jednu od najpoželjnijih i najprepoznatljivijih destinacija za pripreme, odnosno sportski turizam.

Tereni

Tereni

Gradska višenamjenska sportska dvorana i bazen, kao jedinstveni sportski objekt, obuhvaća više od 10.000 m2 površine. Osim sportske dvorane i bazena, u sklopu ovog objekta nalazi se teretana, dvorana za borilačke sportove, 16 svlačionica s tuš kabinama i sanitarnim čvorovima za korisnike sportskih sadržaja, 4 svlačionice za službene osobe, kancelarije za sportske udruge i upravu objekta, te caffe bar.

Sportska dvorana (mali nogomet, košarka, odbojka, borilački sportovi) - Gradska sportska dvorana opremljena je i namijenjena za aktivnosti svih dvoranskih sportova (veličine 40 x 20 metara). Kapacitet gledališta je 1.050 sjedećih mjesta s mogućnošću proširenja za još 500 sjedećih mjesta za potrebe organizacije kulturno-zabavnih priredbi. Dvorana je klimatizirana za sva godišnja doba.

Veliki i mali bazen - Gradski bazeni sastoje se od jednog većeg dimenzija 33 x 25 metara dubine 2,30 metara i manjeg dimenzija 25 x 5,5 metara dubine 1,25 metara. Veći bazen ima 8 plivačkih 25 metarskih staza i raspolaže sa svom potrebnom tehnikom za organizaciju službenih natjecanja u vaterpolu, plivanju i ronjenju. Kapacitet bazenskog gledališta je 460 sjedećih mjesta.

Dvorana za borilačke sportove
veličine je 310 m2 i raspolaže s kvalitetnim spravama i rekvizitima za sve borilačke sportove. Ovaj sportski sadržaj je klimatiziran.

Višenamjenska sala veličine 272 m2, namijenjena je za organizaciju sastanaka, konferencija, prezentacija, press centar i po potrebi za druge manifestacije koje su sadržajno vezane za funkcionalno korištenje gradske dvorane i bazena, kao i ostalih sportskih sadržaja koji su u funkciji sportskih udruga i sportaša. Ovaj sadržaj je klimatiziran.

Mala sportska dvorana s teretanom kao izdvojeni objekt na Gradskom sportskom centru Makarska sadržajno obuhvaća dvoranu veličine 450 m2, teretanu veličine 120 m2, 2 kabineta s rekvizitarnicom i 2 svlačionice. Ova sportska dvorana je primarno namijenjena za trenažni proces sportaša i sportsku rekreaciju građana.

Automatska četverostazna kuglana nalazi se u suterenu podtribinskog prostora glavnog nogometnog terena Gradskog sportskog centra Makarska. U sklopu kuglane je caffe bar.

Glavni travnati nogometni teren s tribinama i podtribinskim prostorom Gradskog sportskog centra Makarska raspolaže s tribinama kapaciteta 1.800 sjedećih mjesta s podtribinskim prostorom, koji na katu sadržajno obuhvaća kancelarije i društvene prostorije Ustanove i sportskih udruga, u prizemlju 8 svlačionica s tuševima i sanitarnim čvorovima, zdravstvenu ambulantu s masažom, 8 skladišta s rekvizitarnicama te u suterenu kuglanu s caffe barom.

Atletska tartan staza nalazi se na glavnom travnatom terenu i raspolaže sa 6 staza, a na centralnom tribinskom dijelu s 8 staza, također raspolaže sa svim atletskim borilištima, te sportskom opremom i rekvizitima za organizaciju atletskih treninga i natjecanja.
Pomoćni travnati nogometni teren s rasvjetom smješten je između glavnog nogometnog terena i gradske sportske dvorane s bazenom. Podloga pomoćnog nogometnog terena je umjetna trava s ekološkim granulatom. Dimenzije nogometnog terena su 95,00 m x 64,00 m, te se na njemu odigravaju službene utakmice mlađih uzrasta HNK „Zmaj“ Makarska. Pomoćni nogometni teren moguće je podijeliti pomičnom zavjesom (visine 5m) na 2 terena dimenzija 64,00 m x 47,50 m. Na tako stvorenom terenu moguće igrati u sustavu 8+1 ili koristiti ucrtane malonogometne terene dimenzija 40 m x 20 m.
Teren za mali nogomet s umjetnom travom i rasvjetom koristi se za organizaciju natjecanja u malom nogometu i za sportsku rekreaciju građana. Košarkaški teren s rasvjetom koji ima tartan podlogu koristi se za treninge sportskih udruga i za sportsku rekreaciju građana. Boćarski tereni s rasvjetom imaju 4 staze za treninge i natjecanja boćarskih udruga.

Bazeni

Bazeni

Gradski bazeni na Sportskom centru sastoje se od jednog većeg bazena dimenzija 33 x 25 metara dubine 2,30 metara i manjeg dimenzija 25 x 5,5 metara dubine 1,25 metara. Veći bazen ima 8 plivačkih 25 metarskih staza i raspolaže sa svom potrebnom tehnikom za organizaciju službenih natjecanja u vaterpolu, plivanju i ronjenju. Kapacitet bazenskog gledališta je 460 sjedećih mjesta.

 


Hotel Biokovka - dva bazena s morskom vodom
Adresa: Put Cvitačke 9,
Tel: +385 21 602-200

Hotel Osejava – vanjski bazen sa slanom vodom
Adresa: Šetalište dr.f ra. J. Radića bb,
Tel: +385 21 604-300

Hotel Miramare – posjeduje unutarnji vanjski bazen sa slanom vodom
Adresa: Šetalište Sv. Petra 1
Tel: +385 21 585-700
 

Hotel Meteor – raspolaže s unutarnjim bazenom veličine 25 x 12,5 metara
Adresa: Kralja Petra Krešimira IV bb
Tel: +385 21 564-200
 

Hotel Dalmacija - raspolaže s vanjskim bazenom sa slanom vodom do kojega je mali bazen za djecu 
Adresa: Kralja Petra Krešimira IV bb
Tel: +385 21 510-500

Teretana

Teretana

Teretana je veličine 185 m2 i raspolaže kvalitetnim spravama i rekvizitima za pripreme sportaša i potrebe sportske rekreacije građana. Ovaj sportski sadržaj je klimatiziran. 

 


Gradski sportski centar
Adresa:
Franjevački put 2,
  tel.: + 385 21 611 177

Hotel Meteor 
Adresa:
Kralja Petra Krešimira IV br. 19,
       tel.+385 21 564 200

 

 Hotel Dalmacija 
Adresa: 
Kralja Petra Krešimira IV br. 41, 
        tel. +385 21 510 500

Aparthotel Miramare 
Adresa: 
Šetalište sv. Petra 1, 
          tel: +385 21 585 700

Tenis centar

Tenis centar

Zašto ne biste igrali tenis s pogledom na more? Teniski centar sadrži ukupno sedam vanjskih teniskih terena sa zemljanom podlogom, te jedan vanjski color set teren i dva zatvorena teniska terena. Tradicija tenisa poznata je za Makarsku rivijeru na čijim terenima su stasala brojna uspješna imena hrvatskog tenisa.

 


Tenis centar Makarska
Sve informacije i rezervacije na:
Tel: +385 21 617 042
E-mail: tenis.makarska@gmail.com

Tenis - sportski centar

Tenis - sportski centar

Tenis tereni s rasvjetom - dva tenis terena sa zemljanom podlogom i rasvjetom koriste se za treninge i natjecanja sportaša i sportsku rekreaciju.

 


Sportski centar Makarska
Adresa:Franjevački put 2
Tel: + 385 21 611 177
Fax: +385 21 611 800
E-mail: sport@sportski-centar-makarska.hr
              info@sportski-centar-makarska.hr
Web: www.sportski-centar-makarska.hr