Must see

Vošac

Prvo i najvažnije mjesto, ujedno ono po kojem je Makarska prepoznatljiva, je planina Biokovo koju svakako preporučujemo posjetiti. Na planini se nalazi i malo etno selo s restoranom i pravim malim životinjskim carstvom. Put do vrha je pun starih kućica koje su prije služile pastirima za zaklon od nevremena, dok su ih danas neki prenamijenili i pretvorili u mini vikendice idealne za bijeg od vrućine i ljudi. Sami doživljaj penjanja na planinu i gledanja zalaska sunca preko Makarske rivijere i Bračkog zaljeva je tradicija koju mnogi gosti sami, pa čak i s obitelji, svake godine njeguju.

Love Lock Makarska - Sveti Petar

Na Svetom Petru, poluotoku ljubavi moguće je zaključati vašu ljubav za sva vremena. Prekrasan zeleni park, na samom ulazu u gradsku luku omogućuje vam da vašu ljubav zaključate i ključić bacite u Jadransko more. Odavde se pruža prekrasan pogled, a svakako ga treba posjetiti u večernjim satima kad je pogled na Makarsku i marinu zaista nešto posebno.

Šetnja lukobranom

Ako posjetite Makarsku nemojte ni slučajno propustiti šetnju lukobranom, koja nudi prekrasan pogled na Makarsku, Biokovo i otoke. Miris Mediterana i šetnja u prekrasnoj ljetnoj noći ponudit će vam nezaboravan doživljaj Dalmacije.

Izleti na susjedne otoke

S makarske rive tijekom sezone možete svakodnevno poći na jednodnevno krstarenje brodovima. Organizirani izleti polaze obično oko 08.30 ujutro i traju cijeli dan, uključujući i tradicionalni. Možete posjetiti susjedne otoke Brač, Hvar, te Korčulu. Brodovi se zadržavaju obično u Jelsi na Hvaru i Bolu na Braču. Karte se kupuju izravno ispred izletničkog broda ili preko turističkih agencija.