ERO S ONOGA SVIJETA

ERO S ONOGA SVIJETA

Još jednom se u veličanstvenom ambijentu Osejave dogodila čarolija – slavna opera Ero s onoga svijeta odigrana je sinoć pred više od 1.500 posjetitelja, ostavivši iza sebe spektakularne fotografije i snimke iz uistinu posebne večeri ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta.
Slavno djelo Jakova Gotovca izveli su Zbor te orkestar Opere HNK Split s dirigentom Jurom Bučevićem, kao i plesači KUD-a Jedinstvo, a u glavnom ulogama nastupili su Miljenko Đuran, Antonija Teskera ( Đula), Mate Akrap (gazda Marko), Terezija Kusanović (Markova žena Doma), Ljubomir Puškarić (mlinar Sima) te Maja Andrijolić (čobanče).
Uz ovo organizatiori Makarskog kuturnog ljeta 2019. Grad Makarska i Turistička zajednica potrudili su se ponudili preko 70 raznovrsnih događanja i nastupa poznatih hrvatskih i inozemnih glazbenika. Po završetku ovog spektakla gotovo trosatnog trajanja publika je glasno komentirala: – Svaka čast izvođačima i organizatorima koji su nam omogućili da u ovome uživamo upravo ovdje u Makarskoj u ovom čarobnom ambijentu.