Aktiviraj pristupačnost

FOTOGRAFIJA KOJA JE ZBLIŽILA ITALIJU I HRVATSKU - Snimio prekrasnu fotografiju Biokova s Gargana: “Nisam očekivao ovoliko reakcija, stižem u vašu prekrasnu zemlju”

FOTOGRAFIJA KOJA JE ZBLIŽILA ITALIJU I HRVATSKU - Snimio prekrasnu fotografiju Biokova s Gargana: “Nisam očekivao ovoliko reakcija, stižem u vašu prekrasnu zemlju”

Biokovo je snimljeno iz sela Vico del Gargano koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 450 metara iznad mora na poluotoku Garganu. Udaljenost Biokova od ovog sela je oko 180 kilometara. Nakon što je fotografija Biokova snimljena iz Italije pobudila silan interes naših prekomorskih susjeda za ovu planinu i dalmatinsku obalu, kontaktirali smo Turističku zajednicu Makarske koja je bez oklijevanja mladom fotografu ponudila besplatan smještaj ovog ljeta u Makarskoj javljaju iz Dalmacija Danas.


Pasquale je inače završio studij fotografije i novinarstva u Milanu. Prije nekoliko godina se vratio u Gargano i otvorio fotografski studio. Najčešće radi fotoreportaže, a radi i na jednom dugoročnom projektu o povezanosti čovjeka i prirode. Kako nam je rekao mladi fotograf, duboko je povezan sa svojim krajem te nastoji organizirati događaje i aktivnosti u tom smjeru.

'Fotografiju sam snimio 7. siječnja u 8 sati i 10 minuta ujutro. Imao sam priliku ovjekovječiti taj trenutak ljepote zahvaljujući prijatelju Matteu Cannarozzi de Graziji koji mi je dojavio da se vide snježni vrhovi u Hrvatskoj. “Ako požuriš, moći ćeš snimiti Hrvatsku, ali ne znam na koliko dugo, požuri, prizor bi mogao nestati svake sekunde!” – kazao je. Požurio sam se ustati iz kreveta, navukao na sebe prvu odjeću s reda i požurio snimiti prizor. Bio sam tamo za deset minuta. Vjerujte, promatrati Biokovo tako čisto s vrha sela Vico del Gargano bilo je čudesno. Snimio sam dvadesetak fotografija. Obradio sam samo jednu, bez da sam birao najbolju, te sam potražio te planine na Google Maps. Nakon što sam nekoliko sati proučavao karte i vremenske prilike, bio sam siguran da sam snimio Biokovo, meni dotad nepoznatu planinu.'

Više na: Dalmacija Danas