AKTIVAN VIKEND U MAKARSKOJ

Udruga Sportska piramida i ove godine poziva djecu predškolske i školske dobi i njihove obitelji na AKTIVAN VIKEND U MAKARSKOJ 13. i 14. travnja 2019.
Cilj manifestacije, koja se organizira treću godinu zaredom, je djecu i roditelje potaknuti da više vremena zajedno provode u prirodi kroz aktivan odmor te približiti obitelji iz grada Zagreba sa Makarskom i njihovim stanovnicima.

U sklopu izleta koji će se odvijat i kroz 2 dana sudionike očekuje:

  • Animacija, sportska aktivnost i zabavno druženje sa obitelji, prijateljima i sportskim terenima
  • Aktivni izlet uz idealne uvjete za rekreaciju na otvorenom, obiteljsko druženje uz igru, smijeh i zabavu u ozračju pozitivne atmosfere bez natjecanja
  • Lagane šetnje u trajanju od nekoliko sati koje djeci omogućavaju da kroz sportske igre(recikliranje otpada iz mora, streličarstvo, veslanje, adrenalinske stanice, spužvaste buzdovane…) što bolje razviju motoričke sposobnosti
  • Blago planinarenje po planinarskoj stazi iznad Makarske(Makar-Veliko Brdo) sa koje se pruža prekrasan pogled na more i otoke te ručak u restoranu ''Veliko Brdo''
  • Demonstracija i stjecanje raznih vještina uz pomoć prijateljskih udruga: Veslačkog kluba Biokovo,  HGSS-a Makarska, DVD-a Makarska i dr.
  • Druženje i zajedničko objedovanje u prirodi


Zajedno s djecom, po lijepoj makarskoj obali proći ćemo 6 km uz zabavne i motoričke stanice. Svakih 600 metara dočekuje nas kineziolog ili stručna osoba koja će objasniti zadatak i pobrinuti se za njegovo sigurno izvođenje. Do Gradskog sportskog centra, koji je naš cilj, očekuje nas 10 radnih stanica zajedno sa OPG stanicama i stanicama za okrijepu. Na Gradskom sportskom centru, gornjem pomoćnom terenu, čekaju nas još 4 radne stranice na kojima ćemo se lijepo rekreirati i zabaviti. Na kraju, nakon hodanja čeka nas hrana i piće i dodatna animacija, poručuju organizatori iz udruge za sport i rekreaciju Sportska piramida.

Dnevna cijena izleta je 40 kuna po osobi,  a uključuje animaciju, okrijepu na stazi, ručak i piće na Gradskom sportskom centru.

Okupljanje i start:

13. travnja - Subota;  ispred hotela Dalmacija(1. dan)
14. travnja - Nedjelja; na parkiralištu ispod groblja u Makru (2. dan)

Vrijeme - 10.30/10.45/11.00/11.15/11.30, a za sve predbilježbe može nazvati na broj 091 955 1745.