Plaža Nugal-omiljena plaža u Europi

Plaža Nugal-omiljena plaža u Europi

Specijalizirani internetski portal European Best Destinations. proglasio je plažu Pasjaču najljepšom u 2019. - drugo mjesto zaslužila je plaža Nerja u Španjolskoj, a već je na treće ponovno zasjela, plaža Nugal u Tučepima.

Za plažu Nugal smještenu na Makarskoj rivijeri pišu pak kako je "omiljena u Europi" - djelomično nudistička, Nugal je jedna od onih skrovitih plažica kakvima obiluje Jadran.

"Trebat će vam oko pola sata hoda po kamenjima da biste stigli do plaže, no isplati se ako planirate uživati u ovom komadiću raja", piše European Best Destinations. Proći ćete kroz park Osejava, što je samo dodatan "plus" čitavome iskustvu."


U samom centru, uz stari dio grada i istočni pojas luke nalazi se šljunčana plaža na poluotoku Osejava. Stjenoviti dio koji se proteže istočno od ove plaže i vodi ka jednoj od najpopularnijih plaža grada Makarske, plaži Nugal. Plaža Nugal je izdvojena i skrivena plaža koju dominantno koriste nudisti i nalazi se 2 km od gradske luke. Do nje se može doći jedino pješice šumskim putem ili brodom. Iznimno je slikovita i to je jedan od razloga njene popularnosti kod turista, posebno u današnje vrijeme vizualnih medija koji dodatno potenciraju posjet. Bogata je borovom šumom i pravi je dragulj plaža Makarske.