Božićni Grad Makarska

Božićni Grad Makarska

Makarski morski Advent ove godine slavi 20. rođendan, i to sa stilom!

Nikad bogatiji i zabavniji, Advent otvara svoja vrata već u subotu, 30.11., velikim koncertom Nine Badrić na velikoj bini, a svečano otvaranje Čarobne kuće uslijedit će nešto kasnije isti dan, nastupom tamburaškog sastava Veseli Šokci!

Program Božićnog grada odvijat će se na platou Osejava (na velikoj bini na otvorenom i u Čarobnoj kući, čija se mala bina otvara prema velikoj), i u Parku fra Jure Radića, u kojem je za najmlađe posjetitelje niknula Čarobna Šuma, sa kućicom Djeda Božićnjaka.

06.12. je rezerviran ne samo za Svetog Nikolu, nego i za veliku proslavu okruglog rođendana Makarskog Adventa, pa će tom prilikom djeca moći uživati u nastupu klauna Šarenka i predstavi „Čarobna zima“, dok će se oni malo stariji zasigurno dobro zabaviti uz nastup Gradske glazbe i grupe Viva, te nezaobilazno puhanje svjećica na velikoj rođendanskoj torti!

Poseban naglasak je na humanitarnom aspektu ovogodišnjeg Božićnog grada: posjetitelji će moći sudjelovati u humanitarnoj tomboli svaku nedjelju, donijeti zimsku odjeću koju više ne koriste u Ormar pod motom „Dobro je činiti dobro“, ili pomoći udrugama koje će svoje radove i aktivnosti prezentirati u kućicama Božićnog grada.

Ne treba zaboraviti ni klizalište, gostovanja naših susjeda iz Imotskog (Cvit Razgovora) i Vrgorca (Dani pršuta i sira), božićnu veslačku regatu, Dan tradicije i torte Makarane, Dan biokovskog krumpira, predstave za djecu, zabave uz domaće DJ-e, proslavu Oliverovog rođendana, ...

Od velikih koncerata izdvajamo svakako Ninu Badrić, Zabranjeno pušenje, legendarnog Vucu, i Danijelu Martinović, a od već naširoko poznatih domaćih snaga – Ischariotzcky i Rezerve!