Magic Time Vinyl Festival

Pred nama je četvrto izdanje Magic Time Vinyl Festivala, koji će se održati 26., 27. i 28. srpnja, na Perinuši pored Imotskog. Festival se već nakon tri godine etablirao kao poseban, originalan i nesvakidašnji. Originalnost se očituje u tome što se na festivalu vrte isključivo gramofonske ploče, i to većinom onih starijih izdanja. Ne održavaju se koncerti niti se pušta glazba u digitalnom obliku. Festival se održava u prirodi, uz rijeku Vrljiku. Pravo mjesto za spas od ljetnje žege, okruženje kao stvoreno za izležavanje u hladovini vrba i uživanje u glazbi.
Ležernost, ugodna atmosfera te besplatni ulaz i kamping daje dodatnu draž ovom festivalu.

Po prvi put će se na festivalu puštati ploče istovremeno s dvije bine. Glavna bina nazvana je LONGPLAY i tu očekujemo udarni program, pretežito glazba za ples i sjećanje na stare hitove. Mala bina nazvana je SINGL - tu će se omogućiti DJ-ima da vrte isključivo po svome ukusu, malo dublje zaranjanje u svijet vinyla za izbirljivije posjetitelje.

Prošle godine smo u priču uveli sajam ploča što se pokazalo kao pun pogodak tako da ove godine širimo taj dio sadržaja. Do sada se prijavilo šest prodavača ploča koji će imati svoj štand. Dvije izdavačke kuće će također biti zastupljene - Zdenko Franjić i njegov kultni „Slušaj najglasnije” i PDV Records iz Zagreba. U ponudi će biti ploča od 10 kn pa do onih vrijednih i raritetnih za zagrižene kolekcionare kao i novih izdanja.
Uz njih svake godine promoviramo domaće umjetnike, domaće rukotvorine i suvenire pa će tako biti i ove godine. Bit će tu od ručno izrađenih majica, umjetničkih slika, rukotvorine do pletenih košara.

Što se tiče glazbenog programa sve tri večeri će se žanrovski razlikovati. U petak će glavna zvijezda biti Davor Gobac iz Psihomodo Pop koji će puštati ploče koje su utjecale na njegov glazbeni izričaj. Večer je nazvana „Natrag u garažu”. U subotu glavna zvijezda je Davorin Bogović, jedan od osnivača i prvi pjevač Prljavog Kazališta. Podrazumijeva se da ta večer nosi ime „Mi plešemo”. Treća večer, nedjelja, posvećena je najslavnijem glazbenom festivalu - Woodstocku koji ove godine slavi 50 godina. Održao se od 15. do 18. kolovoza 1969. god., pa će cijela večer biti ispunjena isključivo glazbom iz tog vremena.
U sva tri dana će nastupiti više od 20 DJ-a i ljubitelja ploča. DJ Woo-D iz Ljubljane, DJ MacGregor i Groove Playaz iz Zagreba, DJ Brka iz Osijeka, Zoran Spajić iz Makarske tek su neka imena koja će nas razveseliti i rasplesati. Ploče će se puštati već tijekom dana, pa sve do duboko u noć (festival naime traje do 3 sata ujutro) tako da nas očekuje pravi glazbeni maraton svih mogućih stilova.

U prodaji su karte za liniju iz Makarske do festival i natrag.
Karte se mogu kupiti u Turist birou Makarska, Obala kralja Tomislava 2.
Polazak autobusa je sve tri večeri u 21 sat s autobusne stanice kod Gradskog sportskog centra (kod parka), a prijevoznik je Perla Bus.
Povratak je u 3 ujutro kada festivalska večer završava.

Savjetujemo vam da iskoristite ovu mogućnost i da ne dolazite s vlastitim prijevozom zbog sigurnosti i kako bi mogli bezbrižno uživati u festivalu!