Aktiviraj pristupačnost

NOĆ MUZEJA - 27.01.2023
 


GRADSKI MUZEJ MAKARSKA - INTERPRETACIJSKI CENTAR VELIKI KAŠTEL

16:00 – 21:00

Gradski muzej Makarska u petak 27. siječnja svim posjetiteljima nudi besplatan ulaz i razgledavanje Interpretacijskog centra Veliki Kaštel u Kotišini, zaseoku poviše grada Makarske.
U periodu od 16:00 – 21:00 sat unutar Interpretacijskog centra Veliki Kaštel u Kotišini, posjetitelji će uz stručno vodstvo imati priliku vidjeti unutrašnjost kaštela izgrađenog tijekom Kandijskog rata u 17. st.,
kao i multimedijski sadržaj smješten u istome.
Pritom će posjetitelji po prvi puta imati priliku isprobati nove VR naočale koje prikazuju 'let orla' nad Makarskom i Kotišinom.MUZEJ TORTE MAKARANE – PUT PUHARIĆA 24

18:00 – 21:00

Prezentacija arhive o torti makarani. Glavni sastoja torte makarane su bajami, ali uz bajame tu je i sok ,kao i kora naranče-biti će berba istih.
Sve te naranče će se tu večer obrati, sok iscjediti, kora izrakatežati i spremiti, kai i pinke koje će se posijati.
Članovi Udruge "Porići 1680." sve će to prezentirati, a prošlogodišnje sadnice će podijeliti. Bit će i izložba slika naših slikara.

 


GRADSKA GALERIJA ANTUN GOJAK

18:00 – 19:30

 „Pričajmo o Gojaku“, radionica- pričaonica osmišljena je na temelju slikovnice “Antun, makarski slikar” koja je objavljena u izdanju Galerije 2020.godine.

Radionicu će realizirati autorica slikovnice, Zdenka Bilušić akademska slikarica i Toni Bilić, muzejski pedagog Galerije Gojak. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 11 godina.


20:00 – 23:00

"Nasmijani kistovi s Gojakom” - Posebno izdanje radionice iz galerijskog ciklusa bit će dio ovogodišnje Noći muzeja u Galeriji Gojak.

I ovaj put sudionici će moći uz čašu vina, dobru vibru i slikanje kreirati vlastiti likovni rad ovaj put nadahnut slikarstvom makarskog slikara Antuna Gojaka.

Predlošci su dostupni u Galeriji, a moguće je potražiti i neki Gojakov motiv izvan Fundusa Galerije.


20:00 – 23:00

Riječ je o kreativnoj radionici namijenjenoj odraslima koju će voditi Ivana Bušelić - Žanetić, ing. odjevne tehnologije - smjer dizajn, projektiranje i konstrukcija odjeće.

Uz profesionalno vodstvo slagat ćemo tašel na tašel (zakrpu na zakrpu) i u formi tekstil arta rekreirati neke od najpoznatijih slika makarskog akademskog slikara Antuna Gojaka.