OTVARANJE MAKARSKOG KULTURNOG LJETA-VESELA UDOVICA

U ponedjeljak 1. srpnja, koncertom grupe Ozon, u 21 sat na Kačićevu trgu, započinje program Makarskog kulturnog ljeta 2019 čije će službeno otvaranje uslijediti dan kasnije, 2. srpnja na centralnom makarskom trgu.


Uoči svečanog otvaranja manifestacije, u utorak 2. srpnja u 20,30 sati, u Gradskoj galeriji Antun Gojak na rasporedu je otvaranje izložbe fotografija Vladimira Janeka iz prijateljskog grada Olomouca iz Češke kojem je ovo prvo predstavljanje u Hrvatskoj.


Svečano otvaranje, uz tradicionalno podizanje zastave Makarskog kulturnog ljeta 2019., održat će se na Kačićevu trgu od 21 sat, nakon čega slijedi izvedba operete "Vesela udovica".

 

U sklopu prvog tjedna ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta u srijedu nas očekuje i druga po redu ribarska večer , a dan kasnije, u četvrtak 4. srpnja, zajednički nastup našeg folklornog ansambla Tempet i  gostiju iz kulturno umjetničke udruge "Mosor" iz Gata.

 

U petak, 5. srpnja na Kačićev trg stižu miljenici ovdašnje publike i višestruki pobjednici makarskog Festivala klapa uz mandoline i gitare - klapa Kaše iz Dubrovnika.

 

U subotu i nedjelju, program Makarskog kulturnog ljeta seli u čarobni ambijent Šetališta dr. fra Jure Radića gdje posjetitelje čekaju glazbene noći pod zvijezdama; prvu večer na rasporedu je Musica Mediterana, a drugu Hollywood film music.
 

 
Izvor: Grad Makarska