OTVOREN CENTAR ZA POSJETITELJE

Prostor makarske Turističke zajednice na Obali kralja Tomislava 16 zasjao je u novom ruhu kao Centar za posjetitelje. Otvorio je vrata bez pompe i svečanosti uz poštivanje mjera i pravila nacionalnog stožera vezano za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa…

Turistička zajednica ponovno je otvorila vrata ovog prostora, ali sasvim preuređenog i sofisticirano opremljenoga. Sve stranke, iznajmljivači i naravno turisti mogu ovdje dobiti sve informacije o smještaju, ali i znamenitostima, bogatstvu, ljepoti i posebnosti Makarske i njezina okoliša, bogatoj gastro ponudi, smještajnim kapacitetima, energiji…

Radovi na uređenju Centra za posjetitelje počeli su nakon ljeta 2018., i zbog svoje složenosti nešto je pomaknut rok završetka.   Makarska Turistička zajednica sada je dobila veći prostor na ukupno 130 m2.

Osim zaposlenika na usluzi za sve informacije posjetiteljima u lijepo uređenom prostoru su dva info stola na kojima se može saznati sve o baštini i raznovrsnoj ponudi makarske gastronomije, izleta, rekreacije, smještaja u slici.  

-Zidove prostora rese fotografije kulturne baštine postavljene u suradnji s Gradskim muzejom i prirodne baštine koji smo osmislili u suradnji s PP “Biokovo”. Posebno atraktivna se ovdje čini mogućnost doživljaja bure. Na sreću bure ljeti nema, ali da bi naši turisti mogli doživjeti snagu i onu lijepu stranu bure napravljena je simulacija.

Zidovi su urešeni i naljepnicama koje Centru daju muzejski odnos s prostorom gdje sam čita i upoznaje Makarsku sa svim detaljima.

Već  na samom otvaranju vidjelo se kako će ipak Centar za posjetitelje biti mjesto prezentacije autohtonih makarskih slastica. Već prvi dan izložene su mini makarane, rafioli, bajami… Nema prodaje, ali na ovaj način Centar će uvelike pomoći u prezentaciji autohtonih makarskih slastica i suvenira.

 

 Radno vrijeme centra sada je od 8 do 18 sati.