Aktiviraj pristupačnost

Pravilnik o dopunama Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe

23. rujna 2020. donesen je Pravilnik o dopunama Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (NN 105/20).

Prema navedenom pravilniku svi obveznici (iznajmljivači s važećim rješenjem o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu) su po osnovi obveze za turističku (boravišnu) pristojbu obvezni u 2020. godini izvršiti uplatu u iznosu od 50 % propisanog paušalnog iznosa po krevetu tj. točno 175,00 kn po osnovnom krevetu dok je za pomoćne krevete ukinuta obveza plaćanja u 2020. godini.

Datum dospijeća gore navedene obveze je 30.09.2020
 

Navedeno zaduženje bi u kratkom roku trebalo biti vidljivo u sustavu eVisitor.
 

 

Obveza plaćanje gore navedenog iznosa se odnosi i na sve obveznike koji u 2020. godini nisu ostvarili niti jedno noćenje osim ako im rješenjem nije utvrđen prestanak pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu ili smanjenje kapaciteta (umanjuje se obveza za te ukinute krevete) i to najkasnije do 31.08.2020., te ako nemaju ranijih nepodmirenih obveza po osnovi turističke odnosno boravišne pristojbe.