Aktiviraj pristupačnost

PREDSTAVLJENA NACIONALNA OZNAKA SIGURNOSTI – SAFE STAY IN CROATIA

PREDSTAVLJENA NACIONALNA OZNAKA SIGURNOSTI – SAFE STAY IN CROATIA

Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

S tim ciljem, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica danas su predstavili nacionalnu oznaku sigurnosti – Safe stay in Croatia
 

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Također, vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se Hrvatska prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da se oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, komunicirate preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

Video materijali prezentiraju sigurnosne protokole koji poštuju smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, odnose se na sve kategorije u turizmu – smještaj; nautika; ugostiteljstvo; turističke atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet; atrakcije; sport i rekreacije.
 

Više informacija o nacionalnoj oznaci sigurnosti – Safe stay in Croatia kao i upute za prijavu saznajte na web stranici www.safestayincroatia.hr. Važno je za istaknuti i kako je web platforma uz hrvatski jezik, prevedena i na osam stranih jezika.