SKYWALK NA BIOKOVU Mnogi su nestrpljivi, ali otvaranje je na proljeće: Evo kako sada izgleda “nebeska šetnica”

Sve je bliže dan kada će Park prirode Biokovo biti bogatiji za najatraktivniju šetnicu u Hrvatskoj! Naime, izgradnja Skywalka započeta prošle godine u proljeće, ovoga će proljeća biti završena. Iako je već uzrokovao veliku pozornost javnosti, Skywalk i dalje nije otvoren za javnost i strogo je zabranjeno hodanje po njemu.

Projekt je vrijedan oko 8 milijuna kn i obuhvaća uređenje platoa, geološkog stupa i samoga skywalka, odnosno hodajuće površine na rubu litice iznad ponora od stotinjak metara površine oko 40 m² na vidikovcu Ravna Vlaška visine 1228 metara. S tog platoa vidikovca pruža se pogled na morsku pučinu i betonsko-čeličnu platformu skywalk u atraktivnom obliku potkovice sa zaštitnom ogradom i podnom plohom izrađenom u potpunosti od stakla! Jedinstvena i atraktivna platforma omogućit će posjetiteljima ekstremne i nezaboravne šetnje u kontroliranim uvjetima.

– Uređenje vidikovca – Skywalk Ravna Vlaška, je najatraktivniji segment projekta koji se realizira u Parku prirode “Biokovo” u okviru projekta “Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo” korisnika Javne ustanove Park prirode “Biokovo”.

Projekt se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. na temelju potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA i Hrvatska gorska služba spašavanja – HGSS, koji sudjeluju u provedbi – kaže Slavo Jakša, ravnatelj Javne ustanove Park prirode “Biokovo”.

Izvor: Dalmacija Danas