ŠUMOTEKA

Ako si u potrazi za nečim drugačijim, a da to nije samo zabava, Šumoteka ti nudi spoj knjige, znanja i opuštanja.
 

Manifestacija koja promovira kulturu čitanja i važnost boravka u prirodi prebacit će te u neku drugu dimenziju; kakvu dosad nisi imao prilike vidjeti u gradu podno Biokova.


Za sve zaljubljenike u knjigu i prirodu, Turistička zajednica grada Makarske i Gradska knjižnica Makarska organiziraju Šumoteku, makarsku čitaonicu na otvorenom! Park fra Jure Radića, od 21. do 23. lipnja biti će najpoželjnije mjesto u gradu. Raznolika ponuda knjiga iz izbora Gradske knjižnice Makarska uz mnoštvo popratnih sadržaja; likovne radionice, kvizovi, promocije knjiga, projekcije filmova…, pružiti će jedinstven doživljaj.Čitanje i uživanje u prirodi dobitna je kombinacija kako za djecu tako i za odrasle. Šumoteka nudi cjelodnevni program. Od 10 sati posjetitelji će u jedinstvenom ambijentu makarskog đardina, uz kavu, sok, sladoled i fritule, a uz zvuk starih ploča Vinyl Festivala, moći uživati u knjigama.


Od 18 sati kreće ostatak programa. Nuditi će se i mogućnost kupnje knjiga po promotivnim cijenama na štandovima izlagača. Prvi dan ispunjen je radionicama za djecu, likovnom pod vodstvom akademske slikarice Ivane Glibote Pandžić i filmskom „Mala škola filmskog stvaralaštva“ pod vodstvom režisera Ivana Perića. Subota je rezervirana za ljubitelje znanstvene fantastike. U goste nam dolazi Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST iz Splita, koja će održati kvizove na temu Harry Pottera, Garfielda i junaka iz Star Warsa. Za ozbiljnije šumotekine znalce tu je i Geek Trivia Quiz.


Posljednji dan manifestacije svoje nove naslove promovirati će Jure Divić (zbirka priča „Tamo doli“) i Nebojša Lujanović (roman „Južina“) Svaku večer posjetitelji će uz kokice moći uživati u projekcijama filmova na velikom platnu. U petak je to prvi hrvatski SF film za djecu i mlade ''Moj dida je pao s Marsa'', a subota i nedjelja su rezervirani za filmove prema literarnom predlošku: „Blade runner“ i „Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta“. Svaki dan Šumoteke kreće s knjižnicom na otvorenom Stoga postani i ti dio Šumoteke! Preuzmi knjigu u našoj čitaonici na otvorenom, pronađi mir u šumotekinoj ležaljci, te uz miris kave i borovine zaroni u more knjiga. Neka Šumoteka postane i tvoja nezaobilazna stanica!

 
21.06. - 23.06. 2019
Park fra Jure Radića
Makarska