Aktiviraj pristupačnost

Treći buvljak #SHAREBOX Makarska

Treći buvljak #SHAREBOX Makarska

Vrijeme leti, pa nam je tako doletio i treći Sharebox Makarska, ovoga puta u božićnom ugođaju. Sharebox Makarska održavati će se u Gradskoj galeriji Antun Gojak, 16. i 17. prosinca od 09:00 – 17:00 sati.

Cilj ovog, svima dragog, buvljaka je usmjeriti pozornost lokalnog stanovništva na nedostatke pretjeranog konzumerizma i potaknuti cirkularnu ekonomiju kao jedan od važnijih ciljeva življenja u skladu s načelima održivog razvoja.

Kroz #shareboxmakarska želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Želimo naglasiti koliko je gomilanje odjeće i drugih predmeta nepotrebno i pritom osvijestiti zaokret prema upcycling-u i recycling-u – poručuju iz Lanterne.
Građani Makarske već su pokazali interes za ovim projektom time što su u rekordnom roku razgrabili kutije, koje će puniti stvarima koje im ne trebaju i potom donirati Udruzi Lanterna.

A ove godine imamo i prvi ikada TATTO FLASH event u Makarskoj by Tiger Lily. Tattoo majstorica izrađivati će preslatke, male tetovaže iz svog flash sheeta. Uz Tiger Lily tu će biti i Tina Divić koja će 16.12. održati radionicu kreativne Art terapije.


Tekst i fotografija: Savjetovalište Lanterna