Aktiviraj pristupačnost

Zbog odluke Stožera: Grad Makarska odgađa koncerte planirane na Kačićevu trgu

S ciljem osiguravanja svih uvjeta za uspješniju i dulju turističku sezonu te sigurnog boravka svih turista u Makarskoj, Grad Makarska je poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi donio odluku o odgodi dijela događanja u sklopu ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta čije je održavanje planirano na Kačićevu trgu u razdoblju od 15. srpnja do 30. srpnja.


Odluka je donesena temeljem odluke nacionalnog stožera o zabrani održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je nazočno više od 100 ljudi, osim ako se ne radi isključivo o osobama s digitalnom EU potvrdom. Budući da se najavljeni koncerti na Kačićevu trgu ne mogu održati u kontroliranim uvjetima, isti se odgađaju temeljem navedene odluke a uz preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Grada  Makarske. O novom terminu događanja javnost će biti pravovremeno obaviještena, a sva druga događanja u sklopu ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta koja se odvijaju u Ljetnom kinu, Franjevačkom samostanu i Gradskoj galeriji Antun Gojak održat će se prema planiranom rasporedu.


Ovim povodom javnosti se obratio i gradonačelnik Zoran Paunović. - Dragi sugrađani, ugostitelji i poduzetnici, upravo ulazimo u samo srce turističke sezone, do sada relativno uspješne ali i dalje neizvjesne. Poduzeli smo sve moguće mjere kako bi svima koji se bave turističkom djelatnošću, kao i gostima osigurali siguran boravak u našem gradu. Ovim putem apeliramo upravo na vas turističke djelatnike, ugostitelje i poduzetnike da se pridržavate propisanih mjera distance, nošenja maske te pravila ulaska i boravka u vašim objektima, kako ova turistička sezona ne bi završila naprasno kao i prethodna. Vjerujem da nam je svima u interesu da surađujemo i poštujemo propisane mjere i pravila da sezona bude što duža i uspješnija, naglasio je gradonačelnik.
 

POPIS DOGAĐANJA U SKLOPU MAKARSKOG KULTURNOG LJETA KOJA SE DOGAĐAJU


15. 7. / ČETVRTAK
KONCERT / GRADSKA GLAZBA MAKARSKA
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

16. 7. / PETAK
KONCERT / KLAPA KAMPANEL
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

18. 7. / NEDJELJA
KONCERT /  VOKALNA SKUPINA FOLKLORNOG ANSAMBLA „TEMPET“ I „ĐIGER BEND“
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

20. 7. / UTORAK
KONCERT / KLAPA ADRIA
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

23. 7. / PETAK
KONCERT / KLAPA SUBRENUM
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

27. 7. / UTORAK
KONCERT / KLAPA MARINETA
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

30. 7. / PETAK

KONCERT / KLAPA RIŠPET
21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

Kalendar dođanja nalazi se na linku