Što raditi

Makarska obiluje sportskim terenima za različite sportove. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejave, igrališta su za nogomet, ragbi, košarku, rukomet i tenis, atletiku, te igralište za male sportove. Teniski centar Makarska ima devet otvorenih teniskih igrališta i dva zatvorena. U hotelima na Makarskoj rivijeri ima ukupno sedam zatvorenih i jedanaest otvorenih bazena, među kojima je i centar za medicinsku rehabilitaciju Biokovka sa zatvorenim bazenom i najsuvremenijim fitness-centrom te kompletnom fizikalnom terapijom

Posljednjih godina veliki je interes za ekstremne sportove, paragliding (letenje padobranom i zmajem), sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, treking (biciklom), speleologe (spuštanje u jame).
Ekstremni sportovi na moru: jedrenje na dasci, ronjenje i paragliding. Na moru djeluju: veslački, jedriličarski i ribarski klubovi.
Projektira se izgradnja atraktivnog skijaškog centra na Biokovu.

Biciklizam

Biciklistička staza Biokovo

Uspon do najvišeg vrha planine Biokovo Sv. Jure koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1762 m, ulazi u kategoriju zahtjevne i teške staze. Prosječno vrijeme potrebno za stizanje do vrha Sv. Jure je tri sata, ali sve ovisi o fizičkoj spremnosti i dobi vozača.

Vozačima se preporučuje da posjeduju sigurne i provjerene bicikle s punom opremom i dopunskom odjećom te svakako kacige. Staza ukupne dužine oko 30 km (u jednom smjeru) prolazi duž cijelog područja Biokovske ceste koja je ukupne dužine 23 km i predstavlja najvišu asfaltiranu cestu u Republici Hrvatskoj.


Biciklistička staza Makarska

Biciklistička staza „Makarska tour“ obuhvaća područje oko grada Makarske. Staza započinje na rivi kraj hotela „Miramare“ u smjeru zapada pokraj restorana „Plaža“ do hotela „Dalmacija“, a onda uz samu obalu do teniskog centra „Makarska“, gdje počinje makadamski dio šetnice tik uz plažu do predjela Cvitačka.

Iznad Batinića taj put se spaja s betoniranom cestom do Makra, gdje se lijevo uz groblje ide u selo i dalje seoskim putem tik uz rub planine prema istoku do zaseoka Mlinice. Od spomenika u selu Kotišina staza ide asfaltnim putem do Botaničkog vrta uz spuštanje do crkve, nakon koje slijedi spoj s cestom Makarska – Vrgorac.


Biciklističke staze Makarske Rivijere

Makarska kroz vaše oči

Pogledajte sve blogove

Kalendar događanja

Ovdje možete pregledati Kalendar događanja

Manifestacije

Barovi i noćni klubovi

Noćni život u Makarskoj ima posebnu priču. Ne morate potrošiti mnogo vremena kako bi pronašli dobro mjesto za zabavu, jer je Makarska jedini dalmatinski grad u kojem je cijeli noćni život u samom središtu grada, u ulici Lištun. U Makarskoj je mnogo barova i klubova s različitom vrstom glazbe za svačiji ukus. Sva događanja su na otvorenom na ulici. U blizini centra luke su dva najpopularnija disco kluba koji rade cijelu noć.

Izleti

Budući da se Makarska nalazi na sjecištu kopnenih i morskih putova, ustalili su se, tijekom turističke sezone (travanj-studeni) izleti brodom na otoke Hvar, Brač i Korčulu, te autobusima u Split, Dubrovnik, Mostar, Imotski i Međugorje. Svakodnevni su i izleti manjim brodicama u obližnje tihe uvale, uz atraktivne dalmatinske ponude. Rezervacije i informacije za izlete vidjeti turističke agencije koje nude tijekom sezone veliki broj izleta.