Aktiviraj pristupačnost

Vodeni sportovi

Jet ski i parasailing

Jet ski i parasailing

Tijekom ljeta moguće je iznajmiti jet ski na određenim dijelovima plaže.  Svi oni koji koriste jet ski obvezni su pridržavati se uputa koje je propisao zakonodavac i ne smiju prelaziti ograđeni dio plaže kako bi se zaštitili kupači.

Jedan od oblika rekreacije i zabave na moru je i parasailing koji je sve češće u ponudi diljem naše obale.
Centri se nalaze duž cijele makarske plaže, a u ponudi imaju i vožnje na tubama, banani i ležaju. Vožnje su sigurne za djecu i za odrasle.

  

Sport Sea Centar Antares
Tel: +385 91885 1817
 

Jedrenje

Jedrenje

Makarska ima i svoj jedriličarski klub koji njeguje tradiciju jedrenja pa vam nudi i dodatne usluge kao što su dizanje i pranje brodova. Makarska je tradicionalno odredište mnogih natjecateljskih regata između kojih je i poznata Regata hrvatskih mornara. Također, u Makarskoj postoje dobri uvjeti za jedrenje na dasci i kitesurfing.


Jedriličarski klub Bura

Adresa: Obala k. Tomislava 21, 21300 MAKARSKA
Tel: +385 21 616 994
 

Klub jedrenja na dasci Jedro
Tel: +385 98 77 44 36

Paragliding

Paragliding

Letjelište "Biokovo" nalazi se u Parku prirode Biokovo i službeno je registrirano. Ovdje se nalaze poletišta Miletin bor i Pržinovac, a sletište Ramova dio je obalnog rta u Makarskoj. Letenje s poletišta Pržinovac i Miletin bor dopušteno je samo za iskusne pilote. Za letenje u zoni letjelišta BIOKOVO potrebno se najaviti i dobiti odobrenje operatora letjelišta!


Slobodno letenje LETJELIŠTE BIOKOVO 

Info:
Javna ustanova Park prirode BIOKOVO
E-mail: info@pp-biokovo.hr
Tel: +385 21 616 924, +385 21 625 136
Web: www.pp-biokovo.hr

Rafting

Rafting

Rafting na rijeci Cetini je posebna atrakcija za sve avanturiste. Za spustiti se niz zapjenjenu rijeku potrebna je dobra volja i vještina. Skiper govori o tome kako, kada i koliko snažno veslati, ili kada se baciti u čamac i čvrsto držati, a gosti koji dožive ovu pustolovinu, dugo ju pamte i njome se hvale. Sve agencije u svojoj ponudi imaju rafting na rijeci Cetini.


SLAP Slime - rafting na rijeci Cetini

Tel
: +385 21 871 108
Mob: +385 91 603 4160
E-mail: slap@st.t-com.hr
Web: www.hrslap.hr

RAJSKE DVERI
Mob
: +385 98 184 1049

Ronjenje

Ronjenje

Smatra se da čovjek zna manje o morskim dubinama nego o svemiru. Ronjenje u akvatoriju srednje Makarske rivijere omogućuje otkrivanje malog, ali izuzetno atraktivnog dijela „svijeta tišine“. Razvojem tehnologije i popularizacijom ovog sporta ,sve široj skupini ljudi omogućeno je ovo prekrasno iskustvo ronjenjem na dah ili ronjenjem s bocama. Dalmatinsko podmorje krije brojne tajne: od olupina starih brodova do prekrasnog podmorskog krajolika, a oni malo sretniji mogu se pod morem susresti s dupinima. 


Adresa
: Kralja P. Krešimira 43
Telefon: +385 (0)21 611 727
Mobitel: +385 (0)98 1739 926
Email: info@more-sub-makarska.hr
Web: www.more-sub-makarska.hr

Ribarenje

Ribarenje

Loviti ribu znači gledati more, dopustiti da vas zarobe široki horizonti, modrina neba ili sjena oblaka, upijati jutarnje sunce i brisati sol s lica. Duboko u pluća udahnuti mirisnu svježinu mora. Pri tome se ne treba opterećivati suvišnim i preskupim priborom. Stanovnici jadranske obale i otoka ribu tradicionalno love iz ruke. Rijetko se koriste štapovima bez obzira na to love li s obale ili iz čamca. Najljepše vrijeme za ribolov jest rano jutro ili sumrak kada možete bezbrižno upijati tišinu. Noćni ribolov s obale pružit će vam priliku da izbliza doživite svjetlucanje mora, koje se može zahvaliti čarobnoj sposobnosti svijetljenja sitnih morskih organizama i biljčica koje se noću penju prema površini u obliku sićušnih krijesnica. Katkada to svjetlucanje može biti jako kao slabašna mjesečina. Društvo na morskoj hridi noću će vam praviti mnoštvo sitnih račića praćeno morskim zvukovima koji će vas katkad podsjetiti na uzdisaje. Uzalud je takav doživljaj tražiti u blizini većeg grada ili blizu jačeg umjetnog izvora svjetlosti.  

Ribolov s morske obale jedinstven je i zbog toga što ne zahtijeva osobito teška znanja i vještine, za razliku od ribolova iz čamca, osobito za one koji ne posjeduju vlastiti čamac i nisu položili ispit za voditelja čamca. Međutim, za sve ribolovce vrijede pravila i propisi koje propisuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Zakonodavac posebno propisuje pravila za profesionalne ribare, a pravilima razlikuje rekreacijski od športskog ribolova. Dozvola za ribolov izdaje se na jedan, tri, sedam ili trideset dana. Takve dozvole mogu kupiti stranci i državljani Republike Hrvatske. Za lov na navedene vrste potrebna je posebna dozvola, a ovlaštena osoba mora u određenom roku dostaviti izvješće o izvršenom ulovu s točnim podacima u roku od sedam


Dozvole za sportski ribolov možete kupiti u
:
PŠRD Arbun
Adresa: Šetalište svetog Petra 2
Tel: +385 (0)21 613 550

Vaterpolo

Vaterpolo

U Makarskoj je moguće igrati vaterpolo na gradskom sportskom centru. Naš grad također ima i vaterpolo klub Galeb koji se može pohvaliti dobrim igrama u Hrvatskoj ligi. Za najam bazena obratite se gradskom sportskom centru.


Webhttps://www.sportski-centar-makarska.hr/