Aktiviraj pristupačnost

Galerije i Muzeji

Gradski muzej

Gradski muzej

Gradski muzej Makarska nalazi se u baroknoj palači Tonoli, podignutoj u drugoj polovini 18. st. na zapadnoj strani gradske obale i luke, upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Izložbeni i radni prostor muzeja smješten je na prvom katu palače, gdje su eksponati izloženi u vitrinama. Muzejske zbirke omogućile su koncepciju u izradi stalnog fundusa izloženih eksponata. Riječ je o sljedećim cjelinama: zbirke arheologije, etnologije, numizmatike, kulturno-povijesne zbirke, fotografija, razglednica, plakata i karata. Arheološka, kulturno-povijesna i etnološka zbirka omogućuju muzejsku prezentaciju kao uvid u povijesni izgled Makarske i Primorja. Arheološka zbirka je reprezentativna i za prostor Makarskog primorja i Zabiokovlja.
 

Pon-pet: 09:00 - 13:00
                  17:00 - 21:00
Sub: 17:00 - 21:00
tel: +385/ 612 302
e-mail: gradski.muzej@makarska.hr
Adresa: Obala kralja Tomislava 17/1

Malakološki muzej

Malakološki muzej

Malakološki muzej Franjevačkog samostana utemeljio je 1963. dr. fra Jure Radić. Atraktivnom postavom morskih puževa i školjkaša Jadrana i cijeloga svijeta danas čini turistički najpoznatiju malakološku kolekciju u Hrvatskoj. Uz bogatu malakološku kolekciju fra Jure Radića, u muzeju se čuva vrijedan herbarij bilja planine Biokovo i manja paleontološka kolekcija. Nastao je sustavnim i samoprijegornim radom teologa i prirodoznanstvenika dr. fra Jure Radića uz podršku i suradnju brojnih ljudi, znanstvenika, muzejskih djelatnika, kolekcionara, a posebno vjernog mu kolege fra Franje Careva, a pod najčešće spominjanim geslom „Od naroda - narodu - za narod“.

Muzej je otvoren za javnost 30. travnja 1963. godine u starom dijelu Franjevačkog samostana koji je zaštićeni spomenik kulture. Iako sadrži više od 3000 primjeraka izloženih školjaka, u tom muzeju se mogu vidjeti, ne samo školjke Jadranskog mora, već i brojne vrste tropskih i suptropskih mora, koje su i najprivlačnijih boja i oblika među svim školjkama.
 Radno vrijeme:
Pon-ned: 08:00-22:00
Adresa:Franjevački put 1
tel: +385/99 463 9293
e-mail: malakoloska.zbirka@gmail.com
 

Gradska galerija Antun Gojak

Gradska galerija Antun Gojak

Želiš li pogledati zanimljivu izložbu? Galerija Gojak je pravo mjesto za tebe.
Gradska galerija nosi ime poznatog makarskog slikara Antuna Gojaka, a jezgru fundusa galeriji čini donacija njegovih slika i crteža.
Galerija prati događanja u lokalnoj zajednici i aktivno sudjeluje u javnom životu grada Makarske uz stalnu suradnju s kulturnim i ostalim javnim institucijama. Kvalitetan galerijski program dio je kulturne ponude grada. Osim što prikuplja, čuva i prezentira vrijedan umjetnički fundus, Gradska galerija Antun Gojak priređuje brojne povremene izložbe. Od utemeljenja Galerije 1995. godine održano ih je gotovo 300.


Tel
: +385 21 612-198
e-mailgalerija.agojak@makarska.hr

 

Atelier Srzić

Atelier Srzić

Makarska akademska slikarica Sanja Srzić obožava podmorje; modri, neobični svijet tišine, svjetlosnih efekata, pomaknute estetike pa ono što vidi i zapamti prenosi na platno. Pored podmorja Sanja u tehnikama ulja na platnu i suhog pastela, slika aktove i motive svoga grada – u Makarskoj pred sobom ima idealnu kompoziciju – planina, grad, more!  Ne preostaje vam ništa drugo nego da zavirite u kutke jedne od naših najpoznatijih akademskih slikarica.

Adresa: Put Makra 36 A
tel: +385 /91 502 9134
e-mail: srzic.sanja@gmail.com

Atelier Dragičević

Atelier Dragičević

Atelier našeg akademskog slikara Igora Dragičevića, profesora i dekana na fakultetu Likovne umjetnosti u Sarajevu. Atelje Dragičević nudi vam veliki izbor ulja na platnu, ulja na drvetu, a njegovo je slikarstvo jedno intimno putovanje o njemu samome.

 


Adresa:Stjepana Ivičevića 31
tel: +385/21 610 624

New World Lover Art Gallery

New World Lover Art Gallery

Autorica stalnog postava prodajne izložbe i vlasnica galerije je Makaranka s američkom adresom, Marijeta Lozina. Ugodan ambijent svoje kuće, koji je vlastitom zamisli pretvorila u pravu stilski uređenu galeriju, umjetnica je nedavno otvorila Makaranima i turistima.Zanimljiva životna priča svestrane umjetnice od 1997. godine dijeli se na zimsko razdoblje rada u Americi i ljetne mjesece boravka u Makarskoj, što je nije spriječilo u prenošenju ljubavi prema moru na slikarsko platno. 
 

Adresa: Kalalarga 1
tel: +385/ 98 915 2518

 
Atelier Plančić-Vitauš

Atelier Plančić-Vitauš

Odlaskom u mirovinu Marina se aktivirala po slikarskim radionicama u Zagrebu i kaže da ju je krenulo samo tako upravo zbog te volje i entuzijazma. Uz to što je izuzetno talentirana, s velikom voljom se educira i iskušava najteže tehnike. Sretna je što je u Makarskoj imala prigodu naučiti slikati kredom od renomiranog umjetnika Igora Dragičevića. Na njih je kaže posebno ponosna, jer je slikanje kredom vrlo zahtjevno.
 

Adresa: Kalalarga 36
e-mail: marinaplancicvitaus@gmail.com
tel: +385 91 232 8362